Have an account?

miercuri, 28 aprilie 2010

Povestea unui palat: Cotroceni 3D

Pereții Muzeului Naţional Cotroceni au "tripidat" sub greutatea istorică regăsită în fotografiile 3D vernisate de revista Foto-Video Digital în colaborare cu fotograful Mihai Moiceanu. 32 de fotografii tridimensionale au adus în două din încăperile muzeului întreg Palatul Cotroceni.


 


Mihai Moiceanu: "Fotografia de arhitectură chiar se pretează la reprezentări în 3D pentru că aici, pe lângă liniile de fugă, umbre, cromatică, prin care putem sugera spațialitatea într-o imagine fotografică 2D, intervine și cea de-a treia dimensiune, adâncimea propriu-zisă, iar organziarea pe adâncime a fotografiei este esențială în fotografia 3D".




Florin Crișan, redactor-șef Chip Foto Video: "Cel mai greu este alegerea unghiului pentru a crea senzația de adâncime, deci ochiul fotografului-arta. Apoi încă ceva foarte greu este montarea fotografiilor, descompunerea în canale de culoare și montarea astfel încât să creăm spectatorului iluzia de tridimensionalitate. Despre asta e vorba de fapt: despre imitarea modului în care ochii noștri văd realitatea ".




Sufrageria germană, Salonul florilor sau salonul norvegian au putut fi invadate și scormonite vizual de toți cei care aveau o pereche de ochelari 3D.


 Dispozitiv pentru realizarea fotografiilor 3D
 
 




Deși are o istorie destul de lungă în spate, fotografia 3D pare să fi găsit un moment oportun de relansare, sincronizându-se cu apariția televiziunii și a formatelor 3D.

Expoziţia poate fi admirată în holul Băneasa Shopping City până la data de 16 Mai.



Citatele au fost preluate de pe: http://www.chip.ro/expozitie3d/video

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu